Salon puutavaralla on pitkä historia puu- ja rakennustarvikealalla


Nyt


Salon Puutavara palvelee teitä yli 40-vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla. Laajasta valikoimastamme löydätte varmasti haluamanne puutavaran. Ellei tuote kuulu vakiovarastoomme, emmekä saa sitä itse tehtyä, toimitamme tavaran sovitulla tavalla. Meiltä saatte myös muita laadukkaita rakennustarvikkeita. Yhteistyökumppaneihimme voit tutustua yhteistyökumppanit-sivulla. 
Vuokraamme myös Valmet-trukkia, joka nostaa 12 tonnia. Lainaamme asiakkaille tarvittaessa myös peräkärryt.
 

Historiaa


1.4.1963 perustettiin avoin yhtiö Salon Puutavara, Raunio ja Kumpp. Yrityksen perustivat Mikko Kesälä, sekä hänen enonsa Reino ja Väinö Raunio, jotka tuolloin omistivat Koski Tl:ssä olevan Raunion sahan. Raunion saha toimitti alussa kaiken liikkeessä myytävän tavaran. Liiketilat vuokrattiin joen länsirannalla olevan Impolan talon pihapiiristä, jossa myös Kesälän asunto sijaitsi, joten työmatka oli lyhyt. Mikko Kesälä pyöritti alussa liikettä yksin, mutta sai tarvitessaan apuvoimia Raunion sahalta. Vuonna 1965 palkattiin ensimmäinen "kesäpoika" sesonkiavuksi. Peugeot-merkkinen pakettiauto oli ensimmäinen kuljetusväline, jolla tavara vietiin asiakkaalle. Sen kuljetuskyky kävi kuitenkin riittämättömäksi ja hankittiin traktori, jolla saatiin kuljetettua suurempia määriä kerrallaan.

Liiketoiminnan kasvaessa kävivät vuokratilat ahtaaksi ja tuli aika hankkia omat toimitilat. Kaupungilla oli tarjota tarkoitukseen sopivaa tilaa ainoastaan Meriniityn kaupunginosasta, joka silloin oli vielä melko rakentamatonta aluetta. Satamakadun varrelta vuokrattiin vuonna 1971 tontti, jolle rakennettiin toimitilat ja liiketoiminta siirrettiin vähitellen sinne. Vuonna 1973 oli kokonaan muutettu Satamakadulle, jossa toimintaa pystyttiin paremmin laajentamaan. Liikkeelle hankittiin tällöin myös höylä, jonka avulla voitiin itse kasvattaa tavaravalikoimaa ja lisätä palvelua. Henkilökuntaa alettiin myös lisätä vähitellen, vaikka tilapäistyövoimaa olikin saatu palkattua aina tarvittaessa.

Yhtiö muutettiin vuonna 1974 kommandiittiyhtiöksi Salon Puutavara, Raunio ja Kumpp. Ky. V.1989 Raunion veljekset luopuivat osuuksistaan yhtiössä Jussi Kesälän tullessa heidän tilalleen ja Kesälän perhe jatkoi liikettä nimellä Salon Puutavara Ky., joka 1.2.2000 muutettiin osakeyhtiöksi. 90-luvun lama kosketti rajusti myös rakennusalaa, joten liiketoiminta hiljeni huomattavasti. Sen ei kuitenkaan annettu lannistaa, vaan käytettiin hiljaista aikaa hyväksi ja rakennettiin omin voimin kovasti kaivattu puutavarakatos.Tällöin lisättiin myös omaa höyläystoimintaa. Lama hellitti hiljalleen ja liiketoiminta vilkastui. Hyvän palvelun ja laajan tavaravalikoiman avulla liike menestyi. Uurastus palkittiin vuonna 1999, kun Salon Puutavara Ky sai vuoden yrittäjäpalkinnon Salon Yrittäjät ry:ltä. Liikkeessä oli silloin töissä jo viisi vakituista työntekijää ja kolme "kesäpoikaa", joille työtä riitti kesäkuukausia pitemmäksikin ajaksi.